Capoeira is een Braziliaanse spel wat gevecht, muziek, acrobatiek en dans combineert en is daarmee een interessante activiteit voor de jeugd. Capoeira is ontwikkeld in Brazilië op de slavenplantages waar de slaven hun vechttechnieken camoufleerden in een dans. Op dit moment is Capoeira in Brazilië de nationale sport, en de 2e populairste sport naast voetbal en de populariteit groeit nog steeds. Capoeira wordt vaak beoefend in een kring van mensen die live muziek maken door middel van diverse Afrikaanse trommels en Pandeiro’s (tamboerijn), waar het capoeiraspel wordt gespeeld. Door middel van soepele bewegingen draaien en balanceren de twee spelers om elkaar heen, wat een erg spectaculair gezicht is.

 

Tijdens de lessen maken de kinderen kennis met de basis elementen van Capoeira zoals dansbewegingen, acrobatiek, trappen, vechttechnieken en muziek. De lessen worden verzorgd door een ervaren instructeur. Op een fysiologisch en pedagogisch verantwoorde wijze wordt daarnaast gewerkt aan een toename van conditie, kracht en lenigheid. Tijdens de training is het belangrijk om makkelijk en los zittende kleding aan te doen. Capoeira wordt normaal gesproken op blote voeten beoefend. Deelname is mogelijk voor kinderen vanaf 10 jaar.
 

Budo voor iedereen

Bij Budo Academy Physical (B.A.P) is iedereen welkom. De beginnende en gevorderde Budoka, de wedstrijdsporter of professionele leraar, kinderen, jong en oud, man en vrouw.

Budo is de verzamelnaam voor de oosterse krijgskunsten en we bieden een groot aantal disciplines aan. Tijdens de lessen houden we rekening met het niveau en interesse/doelstellingen van de leerlingen. Op deze wijze is er voor iedereen een gezonde en prettige leer/trainingsituatie.

 

Karakter vormend

Het is onze visie dat de lessen voor de kinderen karakter vormend moeten zijn. Dit houdt concreet in dat we de sport gebruiken om de kinderen te helpen sterker in hun schoenen te staan. Door een positief zelfbeeld te ontwikkelen, gebaseerd op zelfvertrouwen, denken wij dat een kind beter in staat zal zijn om in het leven met weerstanden om te gaan.

Onze jeugdlessen zijn vanuit deze visie ingericht. Wij dagen de kinderen uit om Sneller, Sterker en Slimmer te worden. De 4e S van Slapen moet je thuis oefenen zeggen we altijd tegen de kids.

Wij helpen ze ook om hun grenzen op gecontroleerde wijze te verkennen. Wij praten daarom niet altijd mee en geven ze zeker niet altijd hun zin, het is ook onze taak om ze af en toe uit hun comfort zone te halen. Alles geschiedt op basis van respect voor elkaar en de geldende omgangsregels binnen de Dojo.

Samenspraak met de ouders is hierbij essentieel.

 

Discipline

Onze lessen kennen een duidelijke structuur. De structuur geeft duidelijkheid, zodat we de oosterse krijgskunsten op een veilige wijze kunnen beoefenen.

Het is voor ons van groot belang dat die veiligheid is gegarandeerd. Dit is enkel mogelijk wanneer iedereen zich houdt aan de geldende Dojo regels. In het kort houden deze in, dat respect voor elkaar en de docenten, de basis vormen. Dit respect komt voornamelijk tot uiting, door het opvolgen de opdrachten en aanwijzingen van het docententeam en dat men zich altijd aanpast aan het niveau van de partner waar men mee aan het trainen is. Gevechtssporten kunnen alleen op de juiste wijze beoefend worden, als er vertrouwen is in de docent én de partner waar men mee traint. Zorg zelf dat jij ' te vertrouwen' bent als partner, zodat ook de ander zich veilig voelt bij jou. Hier sturen wij op middels het doceren van de oefenvormen en technieken.

Als je je best doet ben je de beste' zeggen wij regelmatig. Het gaat er niet altijd om of iets lukt, maar dat je het probeert. De groei zit hem in het technische aspect maar ook in de conditie en je mentale groei.

De kwaliteit van de Budoka is uiteindelijk te zien in zijn zelfbeheersing en rust die hij uitstraalt.

 

Er is voor iedereen plek

Voor de kids hebben we een groot aanbod qua keuze. Wat belangrijk is, is dat elk individu welkom is. De ene heeft ADHD en de ander heeft een vorm van autisme. De ene is enorm druk en de ander is juist enorm onzeker. Daar willen mee aan de slag, daar houden we rekening mee maar het geeft geen vrijbrief om afwijkend gedrag te vertonen waar anderen last van hebben. Dit proces staat voor groeien en elk groeiproces gaat met ups en downs. Dit is voor ons een vast gegeven en daarom geen probleem. Het contact met de ouders is erg belangrijk, maar ook het zoeken naar de juiste groep voor de kids. Het moet een groep zijn waar jouw kind niet de sterkste is maar ook zeker niet de zwakste. De groep samenstelling moet in balans zijn, zodat er genoeg groei- en leermogelijkheden zijn. We hebben ook een speciaal Judo lesuur voor kinderen met een beperking, G-Judo. Wij zorgen ervoor dat de trainingen, leerzaam, uitdagend maar ook leuk zijn. 

 

Kernwaarden

Wij (Edgar & Matthieu) zorgen er zelf voor dat ons docententeam up to date is en de lessen volgens onze normen worden gegeven.

Kernwaarden zoals, doorzettingsvermogen, discipline, respect en verantwoordelijkheid gelden voor alle lessen. Winst en verlies in sport, leert je om te leren omgaan met tegenslagen en het niet naast je schoenen gaan lopen wanneer alles voor de wind gaat.

Daar zijn deze kernwaarden enorm belangrijk voor. Wij geloven dat onze leerlingen in het dagelijkse leven hun voordeel kunnen doen met deze kernwaarden.

Judo is één van de meest bekende Budo activiteiten ter wereld.  Het doel van Judo is om maximaal gebruik te maken van de kracht en snelheid van de tegenstander. In de praktijk komt het er bij Judo vooral neer, op het uit balans brengen van je partner en daarbij je eigen balans te behouden. Naast het staande Judo-spel van werptechnieken leren de Judoka’s op de grond houdgrepen en op latere leeftijd verwurgingtechnieken en armklemmen. Judo is een perfecte manier om conditioneel met je gehele lichaam te sporten. Alle spiergroepen zullen tijdens een Judo-les in actie komen. Juist door deze veelzijdigheid van bewegingsvormen blijkt, naast de motoriek, het coördinatievermogen te verbeteren. Judo is karaktervormend en stimuleert de ontwikkeling van een positief zelfbeeld.

 Speciaal voor de allerkleinsten van 3 tot 5 jaar wordt er bij Budo Academy Physical Tuimeljudo gegeven. De docent kan door de handhaving van de lesstructuur en de discipline er voor zorgen dat erg drukke kinderen op een veilige wijze hun energie kwijt kunnen. De kinderen maken spelenderwijs en in een veilige omgeving kennis met de beginselen van het Judo. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld valbreken op verschillende manieren en samenwerken met andere kinderen zodat het sociale aspect beter ontwikkeld wordt. Tuimeljudo is heel goed voor de motorische ontwikkeling van het kind, en daarnaast kan het kind er prima zijn/haar energie in kwijt.

 

In de lessen oefenen de kinderen met elkaar. Per jaar zijn er twee kijklessen zodat ook de ouders en familie kunnen zien wat de kinderen allemaal geleerd hebben. Tijdens de kijklessen doen de leerlingen een 'examen'. Alle kinderen doen mee aan het examen en het is natuurlijk niet mogelijk dat de kinderen hiervoor zakken. Op het examen kunnen de Judoka's een tuimel verdienen voor op hun band. Na drie gele tuimels, kan een zelfs een gele slip verdiend worden! Op deze manier sluit het Tuimeljudo uitstekend aan op de Jeugdjudolessen bij Budo Academy Physical.

 

Tuimeljudo wordt gegeven op de hoofdlocatie in Ede, dependance Veenendaal en dependance Lunteren. Email voor meer informatie of een proefles naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 

 

Judo is één van de meest bekende Budo activiteiten ter wereld.  Het doel van Judo is om maximaal gebruik te maken van de kracht en snelheid van de tegenstander. In de praktijk komt het er bij Judo vooral neer, op het uit balans brengen van je partner en daarbij je eigen balans te behouden. Naast het staande Judo-spel van werptechnieken leren de Judoka’s op de grond houdgrepen en op latere leeftijd verwurgingtechnieken en armklemmen. Judo is een perfecte manier om conditioneel met je gehele lichaam te sporten. Alle spiergroepen zullen tijdens een Judo-les in actie komen. Juist door deze veelzijdigheid van bewegingsvormen blijkt, naast de motoriek, het coördinatievermogen te verbeteren. Judo is karaktervormend en stimuleert de ontwikkeling van een positief eigenbeeld. De docent kan door de handhaving van de lesstructuur en de discipline er voor zorgen, dat erg drukke kinderen op een veilige wijze hun energie kwijt kunnen.

Het jeugd Judo sluit direct aan op het Tuimel Judo, alleen zal de jeugd Judoka met veel meer technieken worden geconfronteerd. Leren concentreren op een techniek is een belangrijk item. Daarnaast zal de jeugd Judoka ook moeten leren met teleurstellingen om te gaan bij kleinschalige wedstrijdjes tegen leeftijdgenoten. Kinderen die van nature druk zijn vinden in jeugd Judo een enorme uitdaging en een natuurlijke uitlaadklep voor hun energie.

 

Naar mate de Judoka's ouder worden, worden er meer en complexere technieken behandeld in de les. Vrijwel alle technieken worden hier onderwezen. Judoka’s die competitief zijn ingesteld kunnen via wedstrijden en in overleg met de docent een speciale wedstrijdtraining prima in die behoefte voorzien. Junioren judo is voor velen een welkome afwisseling naast school. Judo kan al beoefend worden vanaf 5 jaar en wordt gegeven op de hoofdlocatie van Budo Academy Physical in Ede, dependance Ede Harskamp, dependance Veenendaal en dependance Lunteren.

Wat is G-Judo?
G-Judo is Judo wat zich speciaal richt op mensen met een beperking (lichamelijk en/of geestelijk). In Nederland zijn de afgelopen jaren veel discussies geweest over correct taalgebruik ten opzichte van mensen met een beperking. De term 'mensen met een beperking' roept een minder negatief beeld op dan termen zoals gehandicapt, zwakzinnig, spastisch, doofstom, of mongool. De omschrijving 'mensen met een beperking' laat zien dat het in de eerste plaats om mensen gaat. Verstandelijk, motorisch, lichamelijk, auditief, of visueelverwijst daarnaast beter naar de oorzaak van de beperking. Vooralsnog hanteert de Judo Bond Nederland (JBN) de term 'Judoka's met een beperking'.
 


Verstandelijke beperking

Deze beperkingen zorgen ervoor dat kinderen zich langzamer ontwikkelen dan andere kinderen. Kinderen met een verstandelijke beperking hebben meer tijd nodig om te leren praten, lopen en voor zichzelf zorgen, bijvoorbeeld met kleding en eten. Ze hebben waarschijnlijk meer moeite met het leren op school. Ze kunnen wel leren, maar het duurt langer. Misschien zijn er zelfs dingen die ze niet kunnen leren. We spreken dan van een ontwikkelingsachterstand en bij 18 jaar pas over verstandelijke beperking.
 
Een persoon wordt als verstandelijk beperkt beschouwd als hij/zij aan de volgende 3 criteria voldoet:
·         Intellectueel niveau (IQ) is onder 70-75;
·         Duidelijke beperkingen in het dagelijks functioneren
·         Deze twee bovenstaande criteria zich reeds in de kindertijd manifesteerden. Gedefinieerd tot 18 jaar of jonger.

 

Bron: www.jbn.nl

 

G-Judo bij Budo Academy Physical

Bij Budo Academy Physical kan iedereen Judo beoefenen, ook met een lichamelijke en/of geestelijk beperking. Er is een speciale les G-Judo met vaste docenten waar in een veilige omgeving getraind kan worden. Iedereen kan hier op zijn of haar eigen niveau aan deelnemen. De groep wordt begeleidt door tenminste twee docenten, zodat er veel aandacht voor de Judoka's is. Twee maal per jaar doet de hele groep examen en kunnen de Judoka's een nieuwe slip of band verdienen. Aan het G-Judo zijn geen extra kosten verbonden, maar alleen de reguliere tarieven. G-Judo is iedere woensdag van 17:30-18:15 op de hoofdlocatie in Ede. Maak gerust een afspraak bij de bar voor een gratis proefles!

 

 

Facebook

Vakantierooster

Lesrooster